Una exposició fotogràfica rememora el primer concert de Bruce Springsteen a Barcelona

El recull de Francesc Fàbregas es pot veure fins al 25 de maig a l'Abacus Sant Cugat


  • Comparteix:

Francesc Fàbregas, autor de l'exposició del primer concert del Bruce Springsteen a Barcelona / Foto: Cugat Mèdia

Francesc Fàbregas, autor de l'exposició del primer concert del Bruce Springsteen a Barcelona / Foto: Cugat Mèdia

43 anys després del primer concert de Bruce Springsteen a Barcelona, una exposició rememora a l'Abacus Sant Cugat aquella actuació del 1981 al Palau d'Esports amb les fotografies de Francesc Fàbregas. El concert arribava tot just un parell de mesos després de l'intent de cop d'estat de Tejero del 23-F i Fàbregas manifesta com en l'ambient es notaven les ganes d'alliberar-se després de temps tumultuosos, L'exposició, que s'ha inaugurat aquest dijous, estarà disponible fins al 25 de maig.

El fotògraf subratlla que Springsteen en va quedar impactat i que "sembla que això va ser d'alguna manera la pauta d'aquest enamorament que té Bruce amb Barcelona", Aquell concert va ser l'únic que The Boss feia a l'Estat espanyol i això va propiciar que vingués gent d'arreu. Fàbregas qualifica aquell concert d'"extraordinari" i reitera que "la potència que hi havia va ser brutal". El fotògraf, que ha acompanyat Springsteen en desenes de concerts també destaca l'impacte que provoca veure un directe del nord-americà.

Per altra banda, ha reivindicat la càmera analògica pel grau concentració que requeria fer les fotografies. A més, comenta que si actualment va a un concert i no porta càmera, es posa "molt nerviós". Pròximament el fotògraf també presentarà un llibre de fotografies dedicat a Bruce Springsteen.


Francesc Fábregas

Van quedar sobtats la banda, el managament del Bruce i el mateix Bruce de la reacció que va haver del públic de Barcelona. Sembla que això va ser d'alguna manera la pauta d'aquest enamorament que té el Bruce amb Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.